arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Hamburgare med bacon och äpple
Recept

Hamburgare med bacon och äpple

1 port

  • 150 g nötfärs
  • 1 hamburgerbröd
  • 2 skivor bacon
  • 1 skiva Castello® Burger Blue
  • 1 blad isbergssallad
  • Äppleketchup

  • 3 gröna äpplen
  • ½ vaniljstång
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 4 msk honung
  • 4 msk strösocker
  • Karamelliserad lök

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • Chipotlemajonnäs

  • 1 ägg
  • ½ msk chipotlepasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 1½ dl matolja

Gör så här:

Salta och peppra köttfärsen, blanda försiktigt med gaffel och forma till en burgare. Grilla 5-6 minuter på varje sida och placera en skiva ost på så att den får smälta. Skala äpplena, skär dem i kuber och lägg i en kastrull med de andra ingredienserna. Dela vaniljstången på längden först. Koka upp och låt puttra i ungefär 20 minuter. Ta bort vaniljstången och mixa resterande ingredienser till en slät smet. Låt svalna i en skål. Skär gul lök i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja. Strö i socker. Låt sockret bli varmt och lägg sedan i löken. Sänk värmen till medelhög och tillaga löken i ungefär 10 minuter. Salta och peppra. Rör försiktigt och låt sockret smälta och karamellisera löken. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Mortla chipotlen fint. Plocka bort för stora bitar. Häll pulvret i en skål med ägg, Dijonsenap, pressad vitlök, lite salt och citronsaft. Mixa till en smet. Häll långsamt i solrosoljan under omrörning tills du får en fin och krmig majonnäs. Smaka av med citron och salt. Ställ i kylen ett par timmar så att smakerna får utvecklas. Stek bacon krispigt i panna eller i ugn. Placera på hushållspapper för att suga upp överflödigt flott. Bygg burgaren med sallad ovanpå majonnäsen och köttet högst upp.

Presenteras av
Kopiera länk