arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Gurksallad med gräddädel och rostade frön
Recept

Gurksallad med gräddädel och rostade frön

  • Rostade frön

  • 4 msk solrosfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • Vinägrette

  • 1 citron skal och saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • Sallad

  • 1 fänkål
  • 1 äpple
  • 2 salladslökar
  • 2 gurkor
  • Servera med

  • 150 g Kvibille® ädel grädd

Gör så här:

Lägg fröna i en torr, het stekpanna och rosta tills de fått färg och börjar dofta gott. Ös ner på en tallrik och låt svalna. Vispa ihop vinägretten. Hyvla fänkål och äpple fint, gärna med mandolin. Strimla salladslök och skär gurkan, antingen i långa bitar med hjälp av osthyvel eller i tunna skivor. Vänd ihop salladen med vinägretten. Avsluta med frön och smulad gräddädel. Servera direkt.

Presenteras av
Kopiera länk