arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Gougères med Castello White, kummin, fänkål och timjan (Årets Kock)
Recept

Gougères med Castello White, kummin, fänkål och timjan (Årets Kock)

  • 150 g Castello® White
  • 100 g Arla® ekologisk mjölk
  • 100 g vatten
  • 80 g Arla® Svenskt Smör
  • salt
  • 125 g lantvetemjöl
  • 200 g ägg
  • kumminfrön att strö över
  • hela fänkålsfrön att strö över
  • färsk timjan att strö över
  • havssalt att strö över

Gör så här:

Koka upp mjölk, vatten, smör och salt. Rör ner vetemjölet med en träslev och rör ut tills alla klumpar är borta. Det ska bli en kompakt deg som är tung att röra runt. Sänk värmen något och rör konstant tills massan blir slätare och släpper från kanten. Lägg över massan i en bunke och rör i äggen ett i taget i den varma massan tills den är homogen, krämig och slät. Täck med plastfilm och låt svalna i kylen. Sätt på ugnen 200°. Ta ut och fyll en spritspåse, klipp upp önskat hål och spritsa 4 cm smala bitar med ordentligt mellanrum på bakplåtspapper och plåt. Strö över kummin, fänkål, timjanblad och en liten bit ost på, samt några korn salt på varje. Sätt in i ugnen i mitten i ca 12-13 minuter. Öppna inte ugnen under tiden då de kan säcka ihop innan de är klara. Ta ut och servera nybakade.

Presenteras av
Kopiera länk