arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Glöggsirap med cheddar och fikon
Recept

Glöggsirap med cheddar och fikon

  • 200 g Kvibille® cheddar
  • 2 dl vinglögg
  • 2 kanelstänger
  • ½ dl strösocker
  • 4 torkade fikon
  • färsk rosmarin

Gör så här:

Häll ner vinglögg och socker tillsammans med kanelstänger i en kastrull och koka upp. Låt reducera till ungefär hälften, eller tills konsistensen blivit simmig. Ta ur kanelstängerna och låt sirapen svalna. Blir sirapen för tjock är det bara att blanda i en halv tesked vatten. Ta fram osten så den blir rumstempererad till servering. Skär den i kuber. Skiva fikonen tunt. Lägg upp ostkuberna och fikonen, ringla över glöggsirapen och servera med färsk rosmarin.

Presenteras av
Kopiera länk