arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Getosttarte med honungsrostade blåbär
Recept

Getosttarte med honungsrostade blåbär

6 st

  • Pajskal

  • 125 g Arla® Svenskt Smör
  • 15 digestivekex
  • Getostfyllning

  • 250 g getost
  • 2 msk färsk rosmarin
  • ½ msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Honungsrostade blåbär

  • 4 dl blåbär
  • ½ msk honung

Gör så här:

Pajskal: Kör smör och digestivekex i matberedare till en smulig massa. Tryck ut massan i en pajform, plasta över och ställ in i kylen. Getostfyllning: Mixa alla ingredienser i en matberedare, till en jämn smet. Tillsätt en halv tesked vatten för krämigare konsistens (var försiktig med mängden, smeten blir lätt rinnig). Smaka av med salt, och bred ut smeten i pajskalet. Plasta in och låt stå i kylen några timmar. Gör blåbären precis före servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut pajformen ur kylen. Klä en plåt med bakplåtspapper och strö ut bären. Ringla över honung och rosta i 10-15 minuter, tills vätskan runt bären börjar bli simmig. Skopa upp bär på pajen och servera direkt.