arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Friterad camembert med hjortronsylt
Recept

Friterad camembert med hjortronsylt

  • camembert
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 liter matolja att fritera i
  • hjortronsylt
  • blandade färska bär till servering

Gör så här:

Måtta upp vetemjöl i en tallrik. Kläck och vispa upp äggen i en andra tallrik, och måtta upp ströbrödet i en tredje tallrik. Packa upp osten och skölj den i kallt vatten. Doppa sedan hela osten runtom i vetemjölet. Doppa därefter osten i ägg (du kan behöva dutta lite för att ägget ska fästa). Doppa sedan i ströbröd så att det täcker hela osten, även kanterna. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull. Stäng av fläkten och ha ett lock tillgängligt. Hetta upp oljan till cirka 175 grader och sänk försiktigt ner osten med en hålslev. Fritera under uppsikt i någon minut, tills ytan blivit krispig och gyllenbrun. Fiska sedan upp osten och placera på hushållspapper. Servera osten direkt med hjortronsylt och färska bär/frukter.