arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Egg clouds med cheddar och bresaola
Recept

Egg clouds med cheddar och bresaola

  • 4 ägg
  • 1 dl finriven Castello® Cheddar Mature
  • 8 skivor bresaola
  • 2 krm salt
  • Till servering

  • 1 finhackad salladslök
  • riven cheddarostar
  • tabasco
  • färsk koriander
  • nymald svartpeppar

Gör så här:

Torka först bresaolan: Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut bresaolan på ugnsgallret. Torka skivorna i några minuter så att de blir hårda, lägg undan inför servering. Höj sedan temperaturen till 230 grader. Kläck äggen och sära på äggvitor och äggulor. Spara äggulorna var och en för sig. Det är viktigt att ingen äggula kommer ner i äggvitan eftersom den inte går att vispa fluffig då. Vispa äggvitorna med en rejäl nypa salt i en absolut ren bunke, först på låg hastighet, sedan på maxhastighet i 2-3 minuter, tills äggvitan är styv. Vänd ner riven cheddar försiktigt så att inte äggvitan sjunker ihop. Skopa upp fyra högar med äggvitor på en bakpappersklädd plåt, och forma små urgröpningar i mitten. Ställ in i mitten av ugnen och låt vitorna få färg, det tar ungefär 3 minuter. Ta ut plåten och lägg försiktigt i en äggula i varje grop. Ställ återigen in plåten och ugnslaga i tre minuter. Lägg varje äggmoln på en tallrik. Smula sönder bresaolan och lägg på. Strö även på salladslök och riven cheddar och servera med tabasco, koriander och nymald svartpeppar.

Presenteras av
Kopiera länk