arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Chili Cheese Tops
Recept

Chili Cheese Tops

4 port

  • 350 g hårdost t ex. Cheddar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1½ msk majsmjöl
  • 2 färska gröna jalapenos
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1½ dl panko
  • 1 dl polenta
  • 1 liter matolja för fritering

Gör så här:

Riv osten fint och blanda med majsmjölet. Hacka jalapeñon. Om du vill minska styrkan kan du ta bort fröna. För starkare ostbollar kan du addera lite chili. Koka upp kycklingbuljongen, dra sen ner värmen. Blanda ner osten, lite i taget. Fortsätt blanda tills osten är smält i blandningen. Flytta till en skål, lägg i kylen i 3-4 timmar tills smeten är helt kall. Ta den svalnade smeten och rulla till bollar, vänd dem sedan i mjöl blandat med salt och peppar, sen i vispat ägg, och till slut i en blandning av polenta och panko. Fritera bollarna tills de är gyllenbruna. Fritera inte för många på en gång, om du lägger för många i pannan sänker de temperaturen så att de inte blir ordentligt tillagade. Lägg de friterade bollarna på hushållspapper och strö lite salt på dem.

Presenteras av
Kopiera länk