arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Castello Creamy White med blomkålssallad och saffransvinägrett

Den här goda blomkålssalladen med Castello Creamy White är perfekt med vitt vin. Sältan och skärpan från oliverna, blomkålen och vinägretten funkar fint med till exempel en fylligt Chardonnay.
Castello Creamy White med blomkålssallad och saffransvinägrett
4 port
20 Minuter

Ingredienser

  • Saffransvinägrett

  • Saffran 0,1 g
  • Senap 1 tsk
  • Vitvinsvinäger 1 msk
  • Salt Och Peppar
  • Olivolja 4 msk
  • Blomkålssallad

  • Blomkål 0,5 huvud
  • Färsk Grön Sparris 200 g
  • Castello® White 150 g
  • Kärnfri Oliv 100 g
  • Färsk Oregano

Gör så här:

  1. Låt saffran ligga och dra i hett vatten i ungefär 30 minuter.
  2. Skiva blomkål tunt med en mandolin eller en skarp kniv.
  3. Skär den gröna sparrisen i små bitar och blanda med blomkålen.
  4. Skär Castello Creamy White i skivor och lägg ner i salladen.
  5. Se till att osten är kyld, så är den lättare att skära i snygga bitar.
  6. Avsluta med oliver och färsk oregano.
  7. Ta ur saffran ur vattnet och blanda med vinäger, senap, olivolja, salt och peppar.
  8. Blanda försiktigt med en gaffel tills vinägretten är slät och saffransfärgad.
  9. Häll över salladen och servera genast.
Presenteras av Castello