arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Brillat savarin med picklade polkabetor, hallonsås och smörstekt bröd

Snyggt upplagd ger den här förrätten känslan av stjärnkrog hemma. Ändå är den barnsligt enkel. Det enda som behövs är lite förberedelser. Men inget är svårt, och allt går att förbereda.
Brillat savarin med picklade polkabetor, hallonsås och smörstekt bröd
4 port

Ingredienser

  • Picklade polkabetor

  • Polkabeta 2 st
  • Ättiksprit 12% 0,5 dl
  • Vatten 1 dl
  • Strösocker 1 dl
  • Hallonsås

  • Hallon 1 dl
  • Strösocker 1 dl
  • Smörstekt bröd

  • Frukt- Och Valnötsbröd
  • Svenskt Smör Från Arla®
  • Till servering

  • Brillat Savarin 120 g
  • Flytande Honung

Gör så här:

  1. Pickla polkabetorna i förväg, gärna dagen innan (på morgonen går också bra).
  2. Skala och skiva polkabetorna lövtunt, gärna med mandolin.
  3. Lägg skivorna i en liten glasburk.
  4. Koka upp ättika, vatten och strösocker och slå lagen över polkabetorna. Sätt på locket och låt svalna.
  5. Hallonsås: Låt hallon och strösocker koka upp på låg värme i en kastrull. Låt puttra i en minut och mosa bären.
  6. Sila genom en finmaskig sil så att du får en slät sås.
  7. Smörstekt bröd: Skiva brödet lövtunt. Stek knaprigt på medelvärme med smör i en stekpanna.
  8. Ta fram osten i god tid innan servering.
  9. Arrangera osten på fyra tallrikar och stick ner knapriga brödskivor.
  10. Fiska upp polkabetorna och låt dem rinna av innan du lägger ut en hög på varje tallrik.
  11. Klicka ut hallonsås och honung, och servera.