arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Brieost med rostad blomkål, chiliflakes och torkade oliver

Den milda och krämiga brieosten lever upp tillsammans med hettan från chilin och sältan från oliverna. Det här är ett recept du bara måste prova!
Brieost med rostad blomkål, chiliflakes och torkade oliver
2 port

Ingredienser

  • Castello® Organic Brie Ekologisk Vitmögelost 100 g
  • Blomkål 400 g
  • Svenskt Smör Från Arla® Ekologiskt 50 g
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Chili Flakes 1 tsk
  • Svart Kärnfri Oliv 2 dl

Gör så här:

  1. Skär ner blomkålen i mindre bitar.
  2. Rosta sedan sakta i smör tills de är bruna.
  3. Mixa sedan i mixer till en pure och tillsätt cremefraiche.
  4. Smaka sedan av med salt och peppar och låt svalna.
  5. Torka oliverna i microvågsugn i 14 minuter tills dom är hårda.
  6. Mixa sedan till pulver i en mixer.
  7. Servera med brieosten och chiliflakes.