arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Blooming Onion med ost- & chipotle-dipp
Recept

Blooming Onion med ost- & chipotle-dipp

2 port

  • 2 gula lökar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl Arla® mellanmjölk
  • salt och peppar
  • 1 liter matolja till fritering
  • Ost- & chipotle-dipp

  • 15 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl Arla® mellanmjölk
  • 1 msk chipotlepasta
  • 200 g Kvibille® cheddar

Gör så här:

Skala löken, men ta bort så lite från botten på löken som möjligt, eftersom det kommer att hålla ihop löken. Skär ett kryss i löken utan att helt skära igenom. Gör sen 2-3 ytterligare snitt i varje kvart av löken. Krydda mjölet med salt och peppar. Vispa ägg och mjölk. Vänd löken i mjölet försiktigt, och se till att mjölet täcker även inne i snittet. Skaka bort överflödigt mjöl. Vänd sen löken i äggblandningen och se till att de är ordentligt täckta. Vänd dem sedan i mjölet igen. Hetta upp olja i en panna med höga kanter. Lägg försiktigt ner löken i oljan, med snitten nedåt. Vänd efter cirka 2 minuter. Fritera ytterligare 7-8 minuter tills löken börjar bli brun och knaprig. Lyft löken ur pannan och låt rinna av. Läk löken på hushållspapper och salta. CHIPOTLEDIP Smält smöret och blanda i mjölet. Häll i lite mjölk i taget tills du har en väldigt tjock vit sås. Låt sjuda några minuter. Riv osten och rör ner i såsen. Låt osten smälta, tillsätt chipotle och kör i en mixer tills det inte finns några klumpar kvar. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.

Presenteras av
Kopiera länk