arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Betor med blåmögelostkräm och honung
Recept

Betor med blåmögelostkräm och honung

4 port

  • 12 rödbetor eller gulbeta
  • 150 g Castello® Blue
  • 1 dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1 lime rivet skal
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk färsk rosmarin hackad
  • 2 msk flytande honung

Gör så här:

Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme undre lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara. Mosa osten och blanda med crème fraiche, lime och salt. Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter. Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.

Presenteras av
Kopiera länk