arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Betor med blåmögelostkräm och honung

Söta betor med krämig ost och len honung, en oslagbar smakkombination som dessutom är vacker.
Betor med blåmögelostkräm och honung
4 port

Ingredienser

  • Rödbeta Eller Gulbeta 12 st
  • Castello® Blue Blåmögelost 150 g
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Lime Rivet Skal 1 st
  • Valnöt 1 dl
  • Färsk Rosmarin Hackad 1 msk
  • Flytande Honung 2 msk

Gör så här:

  1. Skölj och skrubba betorna.
  2. Vira in dem en och en i folie.
  3. Grilla dem på indirekt värme under lock, ca 1 tim.
  4. Känn efter med en sticka så de är klara.
  5. Mosa osten och blanda med crème fraiche, lime och salt.
  6. Hacka valnötterna grovt.
  7. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter.
  8. Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär.
  9. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.
Presenteras av Castello