arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Aubergineburgare med blåmögelost
Recept

Aubergineburgare med blåmögelost

4 port

  • 1 aubergine
  • ½ dl vetemjöl
  • salt
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 dl panko
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör
  • 4 skivor Castello® Burger Blue
  • Citronkokt rödlök

  • 2 rödlökar
  • ½ dl citronsaft
  • ½ dl strösocker
  • Gurksallad

  • ½ gurka
  • 1½ purjolök
  • ¼ dl färsk persilja
  • ½ dl pumpakärnor
  • 1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g babyspenat

Gör så här:

Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna. Fortsätt med gurksalladen. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär halvmåneformade skivor. Blanda ihop gurka, purjolök, persilja, yoghurt, vitlök och salt. Ställ kallt. Dela auberginen i 8 skivor ½- 1 cm tjocka. Strö salt på båda sidor av augbergineskivorna, låt stå ca 20 min och torka av. Vispa upp ägget och 1 msk vatten. Vänd aubergineskivorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i panko. Stek aubergineskivorna i smör, ca 3 min på varje sida. Dela bröden och rosta snittytan. Fördela alla ingredienser på bröden och servera.

Presenteras av
Kopiera länk