arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Äpplechutney med russin

Att söta äpplen passar till ost, det är ju sen gammalt. Det här receptet på en söt och syrlig äpplechutney tar ett gammalt beprövat koncept och gör det ännu lite mer spännande.
Äpplechutney med russin

Ingredienser

  • Äpple 600 g
  • Gul Lök 2 st
  • Rårörsocker 1 dl
  • Äppelcidervinäger 0,5 dl
  • Kanelstång 1 st
  • Malen Ingefära 1 tsk
  • Salt 1 tsk
  • Russin 0,5 dl

Gör så här:

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka utan lock på svag värme ca 40 min.
  4. Ös upp chutneyn i varma glasburkar och sätt på lock.
  5. Förvara svalt. Håller sig 3-6 månader.