arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Apelsinkompott med stjärnanis
Recept

Apelsinkompott med stjärnanis

  • Apelsinkompott

  • 5 apelsiner
  • 3 msk strösocker
  • ½ dl vatten
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 vaniljstång
  • 2 stjärnanis
  • 1 stjälkselleri tunt skivor
  • 125 g vitmögelost
  • Tillbehör

  • 4 skivor lantbröd rostat

Gör så här:

Skär 4 apelsiner och pressa saften från den femte. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sedan vatten och apelsinjuice. Dela och kärna ur vaniljstången, och ha i den tillsammans med stjärnanis i lagen. Koka upp sockerlagen på jämn värme och under omrörning i cirka 5 minuter tills den börjar tjockna. Häll sockerlagen i en skål och vänd apelsin och selleri i den. Låt stå täckt i kylskåp i minst en halvtimme. Krydda efter smak. Skär osten i snygga bitar och servera dem på tallrikar. Klicka ut lite apelsinkompott på varje tallrik och strö över kanderade violer. Servera resten av kompotten i en skål bredvid.