arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Apelsin- och aprikoskompott med ädelost
Recept

Apelsin- och aprikoskompott med ädelost

10 port

  • ¼ dl apelsinjuice
  • 150 g torkade aprikoser
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 100 g strösocker
  • 2 tsk färsk rosmarin hackad
  • 3 konserverade persikohalvor
  • 50 g saltrostad mandel
  • 250 g ädelost

Gör så här:

Ta aprikoser, vinäger och socker och koka i en tjockbottnad kastrull på svag värme och under lock i ca 10 min. Ta av locket och tillsätt rosmarin. Värm på medelvärme i ytterligare 15 min - blandningen får bubbla, men inte koka. Skär persikorna i små tärningar och lägg dem i kompotten, tillsammans med rostade mandlar. Koka upp kompotten snabbt och låt den sedan svalna. Krydda efter smak.

Presenteras av
Kopiera länk