arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Apelsin- och aprikoskompott med ädelost

Den här söta och goda kompotten är en perfekt smakkompis till en krämig ädelost.
Apelsin- och aprikoskompott med ädelost
10 port
1 Timmar

Ingredienser

  • Apelsinjuice 0,25 dl
  • Torkad Aprikos 150 g
  • Vit Balsamvinäger 1 msk
  • Strösocker 100 g
  • Färsk Rosmarin Hackad 2 tsk
  • Konserverad Persikohalva 3 st
  • Saltrostad Mandel 50 g
  • Kvibille® Ädel Eller Annan Ädelost 250 g

Gör så här:

  1. Lägg apelsinjuice, aprikoser, vinäger och socker och koka i en tjockbottnad kastrull på svag värme och under lock i ca 10 min.
  2. Ta av locket och tillsätt rosmarin. Värm på medelvärme i ytterligare 15 min - blandningen får bubbla, men inte koka.
  3. Skär persikorna i små tärningar och lägg dem i kompotten, tillsammans med rostade mandlar. Koka upp kompotten snabbt och låt den sedan svalna. Krydda efter smak.
  4. Servera med ädelost.
Presenteras av Kvibille