arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Amerikansk äppelpaj med cheddar
Recept

Amerikansk äppelpaj med cheddar

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • strösocker
  • 6 syrliga äpplen
  • 100 g Castello® Cheddar Extra Mature
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk malen kanel

Gör så här:

Gör degen först: Nyp ihop mjöl och smör grynigt, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar och platta ut den ena delen i en pajform med 24 cm diameter. Tryck till upp runt kanten. Stick några hål i degen med en gaffel. Ställ kallt och sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg tärningarna i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kanel. Koka upp, rör runt och ta av från värmen. Stjälp fyllningen i pajformen med deg. Kavla ut den andra delen av degen och lägg som ett lock över pajen. Gaffla ihop kanterna och skär några snitt i degen. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över lite strösocker. Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter, tills den fått fin färg.

Presenteras av
Kopiera länk