arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Vitmögelostar

Vitmögelostar

Vitmögelostarna görs främst på komjölk, de är krämiga i konsistensen och ofta milda och gräddiga i smaken med inslag av nötiga toner.

För att tillverka en vitmögelost tillsätts vitmögelkultur till ystmjölken, mögelkulturen växer till sig på ytan, och osten mognar sedan utifrån och in på mellan 4-9 veckor. Ju längre den lagras desto mjukare blir den. För att avgöra om en vitmögelost är mogen så klämmer man lite försiktigt på den från sidan, inte uppifrån. Osten ska ha svikt och bukta ut på mitten.

NÅGRA AV VÅRA VITMÖGELOSTAR

Camembert

Brillat Savarin

Castello Creamy Brie

Castello Golden

Castello Mild

Castello Organic Brie

Castello White

Castello White with Red Chili

Brie de Meaux

Brie du Grand Père

Kopiera länk