arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Pairingtips till dina Castello-ostar

Pairingtips till dina Castello-ostar

Castellos ostar är många och varierade. Konsten att kombinera dem med rätt dryck för bästa smakupplevelse är en, tja, en konst. Här får du en snabbkurs i några av Castellos populära ostar.

En blandning av goda dessertostar tillsammans med ett väl valt gott vin eller en passande god öl kan sparka igång en romantisk kväll eller rentav agera huvudrätt på en middag.

Här presenterar vi några av våra favorit-matchningar till ett gäng Castello-ostar.

Häll champagne på osten!

Häll champagne på osten!

CASTELLO® CREAMY BRIE

Mild vitmögelost med aromatisk smak och en doft som påminner om färska champinjoner. Vitmöglet finns på ostens yta vilket gör att osten mognar utifrån och in.

Efterhand som osten mognar mjuknar kärnan samtidigt som smak och doft utvecklas. Osten är både skivbar och bredbar, och passar som garnityr i exempelvis svampsoppor och som pålägg i baguette.

CASTELLO® POPPED HAVARTI

Den här osten erbjuder fylliga, väl utvecklade smaker och texturer som är gott och spännande med ett modernt rödvin som till exempel Malbec. Ett förslag är ekologiska Tapiz, organic reserve Malbec, från Argentina. Fruktig smak med inslag av vinbär, plommon och vanilj är en perfekt matchning till en god Havarti.

CASTELLO® BLUE

De skarpa och häftiga smakerna hos den här klassiska osten mår riktigt bra av kontrasterna hos ett friskare vin, till exempel ett gott Riesling-vin. Den nyanserade, söta och friska smaken hos tyska Loosen Riesling Kabinett har inslag av päron, fläder, honung och citrus, vilket förhöjer och fördjupar blåmögelostens karaktär.

Kopiera länk