arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Hårdostar

Hårdostar

Hårdosten är som namnet skvallrar om en ost som är fast i konsistensen.

Hårdostarna är ofta salta och feta och delas upp i grynpipiga (exempelvis västerbotten och parmesan) och rundpipiga (exempelvis gouda och Grevé®). Hårdosten är pressad ost som man får genom att lägga ostmassan i en form för att det mesta av vasslen ska rinna bort innan osten lagras. Osten badas sedan i saltlake för att få en hård skorpa inför lagringen och en del ostar vaxas. Hur smakrika ostarna är beror främst på hur länge osten lagrats. En ost som lagrats länge blir smakrik, mindre krämig och mer grynig i konsistensen. Hårdostar lagras normalt mellan två och 36 månader och i vissa fall ännu längre. Glädjande nog för alla laktosintoleranta är hårdostarna fria från laktos.

VÅRA HÅRDOSTAR

Cheddar

Gouda

Goya

Grevé

Havarti

Herrgård

Manchego

Parmigiano Reggiano

Pecorino Sardo

Präst

Svecia

Kopiera länk