Zucchini-chips med Kvibille cheddar

Perfekt tilltugg till drinken
8-10 portioner portioner

1 medelstor zucchini, tunt skivad

2 dl finriven Kvibille Cheddarost 6 eller 12 månader

2 dl panko

2 ägg

flingsalt och nymalen svartpeppar

gärna någon färsk ört, t ex timjan eller oregano

Örtdipp

2 dl turkisk yoghurt

1 dl hackade valfria örter, t ex persilja, basilika och timjan

1 riven vitlöksklyfta

1 tsk flytande honung

Zucchini-chips med Kvibille cheddar

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ihop äggen i en skål.

Blanda Kvibille Cheddarost och panko på en tallrik.

Doppa zucchinin i äggen och sedan i pankoblandningen.

Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och baka i ugnen cirka 15 minuter tills de är gyllene.

Salta och peppra och lägg gärna på färska örter.

Blanda ihop ingredienserna till örtdippet och doppa zucchini-chipsen i det.

 

Recept: Liselotte Forslin

Visa alla recept