Ostcarpaccio med rabarberkompott

45min 4 portioner

150 g vitmögelost, till exempel Castello ® White

Rabarberkompott
225 g rabarber i små tärningar
2 ½ msk rörsocker

Krispiga mandelrutor

¼ paket färska lasagneark (ca 50 g)
25 g finhackad, skalad mandel
½ msk pärlsocker

Garnera
färsk citronmeliss

Ostcarpaccio med rabarberkompott

Tillagning

Rabarberkompott: Fördela rabarber i en liten ugnsform och strö med socker. Grilla överst i ugnen - de ska få färg men inte bli brända. Låt rabarbern svalna i kylen i cirka 20 minuter.

Osten:
Skär osten i mycket tunna skivor och fördela dem på 4 tallrikar. Låt osten stå framme i rumstemperatur i cirka 15 minuter.

Krispiga mandelrutor: Skär pastaplattorna i rutor (ca 5 x 6 cm). Pensla med olja, strö över mandel och pärlsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen.