Viltburgare med sidfläsk, cheddar och enbärskräm

4 port portioner

600 g viltfärs

100 g rökt sidfläsk

½ dl finhackad timjan eller ½ msk torkad

1 ägg

1 msk dijonsenap

2 msk kallt vatten

1 tsk salt

1 krm peppar

4 skivor Castello® Burger Cheddar

 

Enbärskräm:

2 msk enbär

2 dl Arla Köket® smetana

1 tsk vinäger

1 tsk dijonsenap

1 krm salt

 

Rostade morötter:

2 knippen små morötter, ca 500 g

rapsolja

½ tsk salt

½ msk rosépeppar

1 fänkål, ca 250 g

pressad saft av 1 citron

1 krm salt

 

Blad av isbergssallad

4 hamburgerbröd

Viltburgare med sidfläsk, cheddar och enbärskräm

Tillagning

Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare. Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt. Sätt ugnen på 175ᵒ. Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min. Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt. Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.

Visa alla recept