Samosas med grönsaker och blåmögel­ost

8 portioner

200 g sötpotatis - skalad och tärnad
½ medelstor röd lök - tärnad
2 vitlöksklyftor - finhackade
1-2 matskedar solrosolja
1 tesked kummin
Svartpeppar
2-3 matskedar ärtor 
100 g Castello® Blue - smulad.

Färsk koriander
4 ark filodeg 

Samosas med grönsaker och blåmögel--ost

Tillagning

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken, sötpotatisen och vitlöken tills de mjuknat. Rör i kummin och peppar och låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna.

Blanda i ärtor, den smulade osten och lite hackad koriander. Vik upp filodegen och dela arken i hälften på längden. 

För att forma samosas: Lägg en åttondel av fyllningen på en av filodegsarken, cirka 2,5 cm från kanten. Vik det övre högra hörnet så att det täcker fyllningen. Vik över igen för att bilda en trekant.

Fortsätt vika filodegen, och se till att täppa igen hålen för att undvika läckage. Försegla sista viket med lite vatten.

Vik resterande samosas. Hetta upp olja i en stekpanna och stek några samosas åt gången försiktigt. Vänd emellanåt tills de fått en gyllenbrun färg. Garnera med färsk koriander och mangochutney till servering.