Vårsallad med pocherat ägg och cheddar

4 portioner
  • 4 ägg
  • 0,5dl vinäger
  • 20 tunna skivor baguette
  • 3 msk olivolja
  • Fräsch grönsallad
  • 5-6 rädisor
  • 100g Cheddar
  • Färska örter
Vårsallad med pocherat ägg och cheddar

Tillagning

En sallad är en bra måltid i sig – hemligheten är att äta den med någon god och mättande topping. I den här salladen har vi lagt till ägg, ost och krutonger. Du kan skippa dressingen (om du vill) eftersom den krämiga äggulan är så krämig.

Stek brödskivorna krispiga i olja. Skiva rädisorna med en mandolin och lägg dem i isvatten så att de blir extra krispiga.

Koka upp en kastrull med vatten. Dra ner värmen och tillsätt salt och vinäger. Rör om i vattnet så att det blir en virvel och kläck i äggen i kastrullen. Använd en sked för att samla ihop äggvitan till önskad form. Låt koka i 4-5 minuter och lägg i kallt vatten direkt.

Lägg salladen i en skål, sen äggen, följt av krutonger, tunna skivor ost, rädisor och örter. Avsluta med lite salt, peppar och olivolja. Servera direkt.