Varma ostbröd

40 st portioner

150 g Castello® Marquis kylskåpskall
25 g jäst
1 dl vatten
1 dl Arla® vispgrädde
1 tsk salt
1 tsk honung
1 st ägg
350 g vetemjöl

Varma ostbröd

Tillagning

Smula jästen i en bunke. Värm vatten och grädde till max 37°. Häll det över jästen, tillsätt salt, honung, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Ta upp degen på arbetsbänk och kavla ut den till en platta, ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar, ca 5 cm i diameter eller skär i bitar ca 5x5 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 15-20 min.

Skär osten i 1 cm stora bitar. Grädda bröden i mitten av ugnen 5 min. Ta ut plåten och tryck ner en ostbit i varje bröd. Fortsätt grädda 5-7 min.

Servera ljumma som drinktilltugg.

Visa alla recept