Varm brietårta fylld med fikon och aprikos

4 portioner

300 g Castello® Brie ekologisk
30 g torkade fikon
30 g torkade aprikoser
1 st schalottenlök
15 g Arla® Svenskt Smör
1⁄2 dl ljusa russin
1 dl vitt vin

Fruktsallad:
1⁄2 dl vatten
1⁄2 dl strösocker
4 st fikon
1 st äpple fast sort
20 st vindruvor
50 g skållade skalade mandlar

Varm brietårta fylld med fikon och aprikos

Tillagning

Börja med fruktsalladen. Koka upp vatten och socker och låt det kallna. Skär den färska frukten i bitar och blanda med sockerlagen.

Grovhacka mandeln och rosta den i torr varm stekpanna. Hacka den torkade frukten fint. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret, blanda ner frukten och häll över vinet. Låt koka tills allt vin kokat in. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200°. Dela ostarna så det blir 4 bottnar. Fördela fruktblandningen på 2 bottnar och lägg de andra på. Värm dem i mitten av ugnen 3-4 min.

Servera tårtan genast med fruktsalladen och den rostade mandeln.

Visa alla recept