Unika Havgus med äpple, karamell och salthavre

1 portion

1 st Unika Havgus

2 st äpplen golden delicious

2 dl socker

1 st vaniljstång

50 g smör

 

Salthavre:

2 dl havre

50 g smör

3 msk socker

1 tsk salt

Unika Havgus med äpple, karamell och salthavre

Tillagning

Skala och skär äpplena i 1 cm bitar. Stek i smör tills de är gyllenbruna. Tillsätt socker och låt det bli karamelliserat. Tillsätt lite vatten och delad vaniljstång och låt koka tills sockret löst sig. Lyft upp vaniljstången och låt svalna.

Salthavre: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt socker och låt det smälta lite. Lägg sen till havregrynen. Stek grynen tills de börjar få färg, låt svalna och strö över salt. Servera osten med äppelkaramell och salthavre.

Visa alla recept