Salsa Romesco

45min 4 portioner
  • 2 stora röda paprikor 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök 
  • 75g mandel 
  • Färsk timjan
  • Sherryvinäger 
  • 1dl olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 skiva torrt bröd (om det behövs) 
Salsa Romesco

Tillagning

Lägg paprikorna på ett bakplåtspapper och grilla dem i ugnen tills de börjar bli brända på alla sidor. Ta ut dem och lägg dem i en skål med plastfolie runt. Låt ligga i 7-10 minuter. Ångan från den heta paprikan gör att skalet lossnar.

Ta bort skalet, stjälkarna och kärnorna och lägg paprikorna tillsammans med alla andra ingredienser, förutom bröd, vinäger och hälften av olivoljan, i en skål. Mixa med en mixer till en slät smet. Tillsätt olja under processen om det behövs. Smaka av med vinäger. Om salsan är väldigt blöt kan du tillsätta brödet för en fastare konsistens.