Sallad to-go med cheddar

4 portioner
  • En fjärdedels liten rödkål 
  • En halv fänkål
  • 1 rödlök 
  • 2 tomater
  • 8 rädisor
  • 125 g cheddar
  • Blandade örter (vi har använt ängssyra, basilika, oregano och persilja)

Vinaigrette:

  • 6 msk olivolja
  • 3 msk äpplecidervinäger 
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar
  • 2 msk tbsp capers

 

Sallad to-go med cheddar

Tillagning

Skär rödkål, rödlök och fänkål i tunna skivor  använd en mandolin om du har – och fördela mellan behållarna. Toppa med rädisor och tomater. Stäng behållarna. 

Plocka örterna och lägg dem i en plastbehållare. Blanda vinaigretten och häll i en flaska. Skär osten i kuber och packa dem. 

När det är dags öppnar du alla behållare och bygger salladen. Strö över ost och örter, ringla sedan dressingen över salladen.