Quinoasallad med Castello White Red Chili

20min 4 portioner
  • 2dl quinoa
  • 4dl vatten
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 pkt sparristoppar
  • 1 pkt kikärtor, kokta
  • 1 citron
  • 6 rädisor, tunt skivade
  • 4 kvistar bladpersilja, finhackade
  • 2 kvistar gräslök, finhackade
  • 1 pkt Castello® White Red Chili
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • 2 dl grönkål, finhackad
  • Groddar att pynta med 
Quinoasallad med Castello White Red Chili

Tillagning

Quinoa är en nyttig och glutenfri frösort som är fullproppad av näringsämnen. Fröet har en nötaktig smak och kan användas istället för ris, bulgur och couscous.

Så gör du: 

  • Skölj quinoan ordentligt. 
  • Lägg quinoan i en kastrull, tillsätt vatten. 
  • Låt koka i tio minuter. 
  • Ställ åt sidan och låt vila under lock i tio minuter. Smaka av med salt. 
  • Koka sparris och ärtor i saltat vatten. 
  • Skär rädisorna tunt och hacka örterna. 
  • Skär osten i bitar.
  • Skölj kikärtorna ordentligt.
  • Blanda allt i en skål, smaka av med citronsaft, salt och peppar. 
  • Pynta med rädisor, groddar och ost. 
  • Ät.

Visa alla recept