Pizza bianca

30 bitar portioner

25 g jäst
2 1⁄2 dl ljummet vatten max 37°
1⁄2 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl

Fyllning:
300 g Castello® Marquis
1 kruka färsk rosmarin
1 dl olivolja
flingsalt
svartpeppar

Pizza bianca

Tillagning

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, socker, olja och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäs den under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 225°. Skiva osten tunt. Kavla eller platta ut degen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min. Låt svalna något och bryt eller klipp i bitar. Lägg på ost, strö över lite rosmarin och ringla över olivolja. Grädda pizzorna i övre delen av ugnen 7-10 min. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera varma eller ljumma.

Visa alla recept