Päronflarn med brie och rostade valnötter

30min 1-2 portioner

75 g Castello® Brie ekologisk
½ dl skållad, skalad mandel
25 g Arla® Svenskt Smör
½ msk flytande honung
½ st smördeg, färdigkavlad
1 st päron t ex Anjou
¾ dl valnötter
½ tsk havssalt
sallad t ex endive

Päronflarn med brie och rostade valnötter

Tillagning

Sätt ugnen på 200°.

Mixa mandeln fint i en mixer. Tillsätt 25 g smör och 1 msk honung och fortsätt mixa till en jämn smet. 
Kavla ut smördegsplattan och dela den i 4 lika stora bitar. Bred ut smeten på plattorna. Dela, kärna ur och skiva päronet mycket tunt. Lägg skivorna omlott på smördegsplattorna. Baka dem i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 7 min.

Skiva osten i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg ostskivorna på flarnen och fortsätt baka 2-3 min. 
Rosta valnötterna i smör och honung i en stekpanna. Rör ner saltet. Servera flarnen genast tillsammans med de rostade valnötterna och sallad.