Parmesankex

25–30 kakor portioner

100 gram färskriven parmesanost

100 gram smör

2 dl mjöl

1 äggula

(eventuellt färska, finhackade örter)

Parmesankex

Tillagning

Har du ännu inte gjort de här festsnackisarna? Då är det god tid nu! Du behöver bara fyra ingredienser, och kan dessutom förvara degen i frysen i flera månader. Ta i sådana fall fram degen att tina en stund innan du skivar den.

Blanda samtliga ingredienser i en matberedare. Försök att inte knåda degen för mycket. Forma degen till en rulle (3-4 cm i diameter), plasta in och kyl i 30 minuter. Passa på att sätta på ugnen.

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Ta ut den kylda rullen och skiva, 25-30 kakor. Placera på en plåt, och grädda i 15-18 minuter, tills kakorna blivit gyllene. Låt svalna på plåten och servera! Kakorna kan göras i förväg och förvaras i lufttät burk i några dagar.