Panerad getost

12 stycken portioner

200 gram getost

2 ägg

1 tsk paprikapulver

1 tsk salt

5 dl pankoströbröd

 

Alternativ på kryddning:

2 krm chipotlechilipulver

1 msk finhackad rosmarin

2 msk finhackad timjan

½ tsk rosépeppar, krossad

Panerad getost

Tillagning

Så enkelt, men så imponerande. Och gott! Höjdare till en festlig sallad med vinägrett, eller som partysnacks tillsammans med chilisås att dippa i.

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Dela osten i 12 bitar och tryck ihop varje bit till en boll. Vispa ihop två ägg i en skål. Blanda paprikapulver, salt, pankoströbröd och eventuellt kryddning i en djup tallrik. Doppa varje ostboll i ägg, och rulla sedan i ströbrödet. Upprepa så att bollarna blir dubbelpanerade, och placera på plåten. Grädda i 15-20 minuter, tills bollarna blivit gyllene. Det gör ingenting om getosten läcker ut lite, det blir också gott!

Ta ut plåten och låt getosten vila i två minuter innan servering.

 

Visa alla recept