Ost-tapas

45min 4 portioner

Päronsallad
2 skalade päron i små tärningar 
1 ½ msk färskpressad limejuice
100 g nötmix med torkad frukt
1½ msk färsk, hackad timjan

150 g ädelost 

Bresaola-bitar
½ fänkål i mycket tunna skivor (ca 100 g)
2 tsk rapskimolie
¼ tsk grovt salt
4 skivor bresaola 
30 g ädelost, skivad
¼ tsk rörsocker

Crostini
8 skivor baguette
4 tsk basilikapesto
100 g vitmögelost i 8 tunna skivor
1 ½ msk rostade pinjenötter
2 msk färsk, strimlad basilika 

 

Ost-tapas

Tillagning

Päronsallad: Blanda päron, limejuice, nötmix och timjan. Skär osten i 8 bitar och servera dem på tallrikar tillsammans med päronsalladen.

Bresaola-bitar: Blanda fänkål, olja och salt. Fördela bresaolan, skär osten i skivor och placera en skiva ost på varje köttbit. Strö över socker och toppa med fänkål.

Crostini: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och smörj dem med pesto. Rosta brödet mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut brödet ur ugnen och fördela ost och pinjenötter på varje skiva. Rosta i ytterligare ca. 1 min tills osten precis börjat smälta. Garnera med basilika och servera genast.