Mousse ädelost med gula russin och mandel

4 portioner

150 g ädelost
4 st gelatinblad
4 dl Arla® vispgrädde
salt och peppar
1 dl ljusa russin
1⁄2 dl skållad skalad mandlar

Mousse på ädelost med gula russin och mandel

Tillagning

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.

Riv eller mosa osten. Värm 2 dl av grädden tillsammans med osten. Ta upp gelatinbladen och rör ner i ostblandningen tills de har smält. Låt svalna något. Vispa resten av grädden lätt och rör ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar.

Klä en form, ca 16x12 cm, med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl 3-4 tim. Hacka mandeln och rosta den i en torr varm stekpanna. Låt svalna. Hacka russinen och blanda med mandeln. Stjälp upp moussen på en skärbräda. Skär den i fyrkanter och vänd runt dem i mandel- och russinhacket.