Mörk choklad med ädelost och tomat­chutney

45min 4-6 portioner

150 g Castello® Blue
100 g mörk choklad 70%

Tomatchutney:
6 st plommontomater
1⁄2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st äpple fast sort
2 msk vinäger
3 msk honung

Mörk choklad med ädelost och tomatchutney

Tillagning

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Bred ut den tunt på bakplåtspapper eller overheadfilm. Låt stelna i rumstemperatur.

Skålla och skala tomaterna. Gröp ur kärnorna och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Koka chutneyn i en kastrull utan lock ca 20 min. Låt kallna.

Bryt chokladen i bitar. Skär osten i skivor. Varva choklad, ost och chutney i tre lager.