Kyckling­sliders med chilidipp och tomat­salsa

4 port portioner

500 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 tsk srirachasås
2 st äggulor
2 msk persilja
1 dl Arla Köket® vispgrädde

Chilidipp:
2 st grön chili
1 st schalottenlök
2 msk gari, inlagd ingefära
1 dl majonnäs
1 tsk srirachasås
2 msk chilisås
pressad saft av 1 lime

Tomatsalsa:
4 st tomater
1 st rödlök
½ dl hackad koriander
½ dl olivolja
1 krm salt
½ krm peppar

4 skivor Castello® burger cheddar
½ tsk chiliflakes
blad av sallad
16 st små hamburgerbröd

Kyckling--sliders med chilidipp och tomat--salsa

Tillagning

Blanda kycklingfärsen med saltet. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smet. Forma 16 små burgare. Kärna ur chilin och skala löken. Hacka chili, lök och ingefära fint. Blanda med majonnäs och övriga ingredienser.  Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda med tomater, koriander, olivolja, salt och peppar. Skär ostskivorna i 16 bitar. Grilla burgarna ca 1 min. Vänd dem och lägg en ostskiva på varje på burgarna och låt smälta. Strö över chiliflakes. Grilla bröden och lägg ihop med, chilimajonnäs, burgare, salladsblad och tomatsalsa emellan.