Kryddad rödvinssirap med nötter och russin

30min 4 portioner

Kryddad rödvinssirap

3 dl rött vin
4 ½ msk rörsocker
2 bitar hel kanel 
3 hela kryddnejlikor
3 stjärnanis
3 gröna kardemummakapslar
2 tsk fint rivet apelsinskal 
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk cognac
1 dl russin
25 g hackade, skalade mandlar
150 g vitmögelost

Kryddad rödvinssirap med nötter och russin

Tillagning

Kryddad rödvinssirap : Blanda rött vin, socker, kryddor, apelsinskal, juice och konjak i en kastrull och koka upp. Koka den på jämn värme i ca 15 minuter eller tills det börjar tjockna. Tillsätt russinen och koka i ytterligare ca 2 minuter. Häll sirapen i en skål. Låt svalna.

Rosta mandeln på hög värme och under omrörning i ca 2 minuter, tills de är gyllene. Strö dem över sirapen.

Servering: Servera sirapen tillsammans med ost och kex.