Krämig ärtsoppa med Danablu

1 portion
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olja
  • 400g ärtor
  • 800ml kycklingfond
  • 100ml vispgrädde
  • 1 tesked torkad timjan
  • 1 citron
  • 100g Danablu
Krämig ärtsoppa med Danablu

Tillagning

Häll olja i en panna och tillsätt finhackad schalottenlök. Sautera löken tills den är transparent. Tillsätt kycklingbuljong och timjan. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt ärtorna och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Mixa soppan - antingen med en blender eller en stavmixer - tills den är helt slät. Tillsätt 100ml grädde och värm upp snabbt. Smaka av med salt, peppar och citron.

Häll upp soppan i skålar. Smula i Danablu. 

Servera direkt.