Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

4 port portioner

12 st små rödbetor och gulbetor
150 g Castello® Blue
1 dl Arla Köket® crème fraiche
rivet skal av 1 st lime
1 dl valnötter
1 msk hackad rosmarin
2 msk flytande honung

Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

Tillagning

Söta betor med krämig ost och len honung, en oslagbar smakkombination som dessutom är vacker.

Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme undre lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara. Mosa osten och blanda med crème fraiche, lime och salt.  Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter. Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.