Parmesan med nypon och rostade frön

4 portioner

4 msk nyponmarmelad, eller 1 dl färdig nyponsoppa
3 msk skalade sesamfrön
3 msk solrosfrön, skalade
Krondill
200 gram parmesan (annan hårdost eller vitmögelost funkar också fint)

Parmesan med nypon och rostade frön

Tillagning

En föredömligt enkel osträtt med syrliga nypon, knapriga frön och krondill som ger extra karaktär. Servera med smakrik hårdost eller en brie med lite riv i.

Om du använder färdig nyponsoppa: Häll upp nyponsoppa i en kastrull och låt puttra under omrörning tills nyponsoppan reducerat och fått en trög, sirapsaktig konsistens. Låt svalna.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfrön och solrosfrön under ständig uppsyn, tills de blivit gyllene. Rör hela tiden så de inte bränns. Stjälp upp de rostade fröna på en tallrik och låt svalna.
Skär upp osten i munsbitar. Skeda på nyponmarmelad/reducerad nyponsoppa och strö över rostade frön. Nyp av kronorna på dillen och strö över. Servera.

Visa alla recept