Hamburgare med blåmögelost och lökmarmelad

1 portion

Nötfärs

Färsk persilja

Dijonsenap

Tabascosås

Castello Burger Blue

Hamburgerbröd

Majonnäs

 

Rödlöksmarmelad:

2 rödlökar

2 msk strösocker

2 msk honung

2 msk rödvinsvinäger

2 msk rödvin

1 krm salt 

Hamburgare med blåmögelost och lökmarmelad

Tillagning

Börja med marmeladen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt. Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna.

Smaksätt färsen med hackad persilja, dijonsenap och lite tabasco. Grilla eller stek burgaren och lägg på en skiva Castello Burger Blue. Bred lite majonnäs i botten innan du placeras burgaren på brödet och toppa med lite lökmarmelad. Servera gärna med pommes frites och en god sallad.

Visa alla recept