Hamburgare med ädelost och karamelliserad lök

4 hamburgare portioner

1 gul lök, stor (eller två små)

Olja och smör att steka i

600 gram nötfärs

Salt och nymalen svartpeppar

140 gram kvibille gräddädel

4 hamburgerbröd, gärna brioche

Majonnäs

Hamburgare med ädelost och karamelliserad lök

Tillagning

Enkelhet är hemligheten! Inget krångel och krux, bara en väldigt, väldigt god hamburgare. 

Om du ska grilla, tänd grillen i god tid så att glöden är fin när det är dags.

Skala och skiva löken tunt. Stek försiktigt i olja på låg temperatur, tills den mjuknar. Det tar cirka 15 minuter. Öka sedan värmen och klicka i smör, och ge löken färg. Ställ undan.

Forma fyra burgare av nötfärsen och krydda med salt och svartpeppar. Tips för goda hamburgare: Låt färsen ligga kvar i tråget. Ofta ligger färsen i flera lager. Försök att lyfta första lagret (som att du lyfter upp ett lock) och smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg ihop lagren igen, och krydda på undersidan och ovansidan. Nu är hela färsen kryddad, samtidigt som du bevarat strukturen på färsen vilket är hemligheten till saftiga burgare! Skär nu färsen i fyra delar, och forma fyra burgare utan att knåda i onödan. Jämna till kanterna.

Dela upp osten. Grilla burgarna, eller stek i olja och smör. Lägg osten på burgarna i slutet av tillagningen. Grilla också på hamburgerbröden snabbt.

Montera burgarna: Bred på majonnäs på ett bröd, lägg på lite lök, placera buraren ovanpå och lägg på mer lök. Kläm ihop med toppbrödet!