Gurksallad med gräddädel och rostade frön

1 portion

Rostade frön:

4 msk solrosfrön

2 msk sesamfrön

 

Vinägrette:

1 citron, saft från hela och rivet zest från halva

4 msk olivolja

1 msk honung

 

Sallad:

1 fänkålsstånd

1 grönt äpple

2 stjälkar salladslök

2 gurkor

 

Servera med:

140 gram Kvibille gräddädel

 

Gurksallad med gräddädel och rostade frön

Tillagning

En härligt fräsch festsallad som ska göras direkt innan servering.

Lägg fröna i en torr, het stekpanna och rosta tills de fått färg och börjar dofta gott. Ös ner på en tallrik och låt svalna. Vispa ihop vinägretten.

Hyvla fänkål och äpple fint, gärna med mandolin. Strimla salladslök och skär gurkan, antingen i långa bitar med hjälp av osthyvel eller i tunna skivor. Vänd ihop salladen med vinägretten. Avsluta med frön och smulad gräddädel. Servera direkt.

 

Visa alla recept