arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Gruyère med flädersirap och nötströssel

Enkelt men ack så gott! Knaprigt nötströssel och söt honung lever upp med en smakrik gruyère.
Gruyère med flädersirap och nötströssel
4 port

Ingredienser

  • Falbygdens® Gruyère 150 g
  • Konc Fläderblomssaft 1 dl
  • Citronsaft 1 tsk
  • Blandade Nötter 1 dl
  • Solroskärna Och Pumpakärnor 0,5 dl

Gör så här:

  1. Börja med att reducera flädersaften: Låt saften och citronjuicen puttra i en kastrull på låg värme ca 10 min, tills den fått en såsig konsistens. Rör om då och då. Låt svalna.
  2. Hacka nötterna grovt och blanda med fröna. Hetta upp en torr stekpanna och rosta blandningen gyllene. Stjälp ut på en tallrik och låt svalna.
  3. Vid servering, skär osten i tunna skivor, ringla över flädersirap och strö på nötströssel.