Grillade morötter med Danablu

4 portioner
  • 500 g morötter - små och gärna i olika färger
  • 2 msk olja
  • Salt och peppar
  • 125 g Castello Danablu
  • Färsk körvel

 Vinägrette

  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1-1.5 msk äpplecidervinäger
  • 5 msk olivolja
  • Salt och peppar
Grillade morötter med Danablu

Tillagning

Tvätta morötterna ordentligt och halvera dem på längden. Pensla med olja och strö över salt och peppar. Grilla morötterna tills de fått färg. Målet är snarare smaken av grillat än att de ska vara helt genomstekta. Lägg dem på en tallrik och låt dem svalna något innan du smular över Danablu.

Blanda vinägretten. Se till att den är lite syrlig som en kontrast till de söta morötterna och den salta osten.

Häll över vinägraett och färsk körvel. Servera varmt.