Grillad tonfisk med avokado- och chilikräm och salsa fresca

4 port portioner

600 g tonfisk i 4 bitar
2 msk olivolja
2 msk medelhavsrubb
4 skivor Castello® burger cheddar


Avokado- och chilikräm:
3 st avokado
1 st grön chili
rivet skal och saft av 1 st lime
½ dl Arla Köket® crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 krm salt


Salsa fresca:
500 g körsbärstomater , gärna olika färger
Dressing:
2 st vitlöksklyftor
2 st schalottenlökar
1 kruka persilja
½ krukor koriander
1 st röd chili
rivet skal och saft av 2 st lime
½ dl olivolja
1 krm salt


½ huvuden isbergssallad
1 st rödlök
4 st hamburgerbröd

Grillad tonfisk med avokado- och chilikräm och salsa fresca

Tillagning

Den heta avokadokrämen passar utmärkt med den grillade tonfisken. Servera med frisk salsa.

Dela, kärna ur och skala avokadon. Kärna ur och hacka chilin. Mosa avokadon och blanda med lime, crème fraiche, chili och senap. Smaka av med salt. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Blanda med tomaterna. Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken.

Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in medelhavsrubben och grilla på hög värme ½ min. Vänd fiskbitarna. lägg på ost och låt den smälta.  Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.